ANBI

Voedselbank Almere  is in 2000 opgericht en heeft haar plek aan de Steiger 122 te Almere. Meer weten over de geschiedenis van VLA, de voorloper van de Voedselbank? Klik dan hier.

De missie

Stichting Voedselbank Almere (VBA) heeft als doel mensen, die door financiële nood niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften, zo snel mogelijk weer financieel zelfstandig te maken door een financieel hersteltraject in te zetten en ondertussen de mensen te ondersteunen met levensmiddelen volgens de schijf van 5.

Om onze doelstelling waar te maken heeft VBA heeft zij een  supermarkt waarbij mensen zelf kunnen kiezen welke producten zij nodig hebben gemaximeerd tot het toekende budget.

De hoogte van dat budget is afhankelijk van de gezinssamenstelling en wordt maandelijks ververst.

Het doel

Het doel van VBA is cliënten te ondersteunen om zo snel mogelijk weer volwaardig aan onze samenleving te kunnen meedoen. 

Hulp van VBA is nooit vrijblijvend. We verwachten dat cliënten actief deelnemen aan een hulpverleningstraject, zodat zij binnen afzienbare tijd weer op eigen benen kunnen staan. We zijn er bijzonder trots op dat onze cliënten gemiddeld na zo’n 7 maanden weer al hun boodschappen kunnen doen in de supermarkt in hun wijk en niet langer afhankelijk zijn van de Voedselban.

Vrijwilligers:

VBA is een stichting die vrijwel volledig door onbetaalde vrijwilligers wordt gerund. De vaste kern van de medewerkers beslaat zo’n 150 mensen. Dit zijn de mensen in de winkel, de magazijnen en de coördinatoren op kantoor.

Daarnaast heeft VBA een ruim netwerk van vrijwilligers waar incidenteel een beroep op wordt gedaan. Gelukkig kan VBA ook altijd rekenen op scholieren en studenten die (maatschappelijke) stage lopen bij de stichting.

RSIN  

Beleidsplan
Klik hier voor het actuele beleidsplan van VBA

Klik hier voor de laatste jaarrekening

Bestuur:

Het bestuur bestaat uit de volgende personen: De bestuursleden krijgen geen enkele vergoeding voor hun inzet.  

Wellicht ook interessant voor jou