Ik heb nog geen hulpverlener

Heeft u nog geen hulpverlener?

Neem dan contact op met het Maatschappelijk Werk van uw Wijkteam. Zij kunnen u helpen of doorverwijzen naar een – voor uw situatie – gespecialiseerde hulpverlener. Zij vragen voor u een pas aan waarmee u boodschappen kunt doen in de Supermarkt, en waarmee u kunt winkelen bij Voedselbankalmere

Ondersteuning van het VoedselbankAlmere is geen oplossing voor uw probleem, maar als overbrugging naar een financieel zelfstandig bestaan. De winkelpas van het Voedselbankalmere heeft een tijdelijk karakter. Klanten kunnen alleen voor langere tijd een winkelpas gebruiken als zij samen met een door ons erkende hulpverlener een traject uitstippelen. Zo komt de klant tot een gezond huishoudboekje, waarmee zij zelf weer boodschappen kunnen doen.

Kom ik in aanmerking?

Het Voedselbankalmere is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) voedsel te kopen voor zichzelf of voor hun gezin. U komt voor voedselhulp in aanmerking als u per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is uw maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld uw loon/uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan (soms) gelden als een vaste last.

Bedragen per 1 maart 2020:

Indien er aan leefgeld per maand minder overblijft dan het bedrag uit de navolgende formule komt men in aanmerking voor voedselhulp:
Minder dan: € 230,- voor één volwassene

plus € 95,- voor elke extra volwassene (personen van 18 jaar of ouder) 

plus € 95,- per kind (ongeacht de leeftijd maar wel jonger dan 18 jaar)

Als u in aanmerking komt, dan kun u in onderstaande tabel uw budget voor aankopen in de VLA Supermarkt zien:

Budget:

Basis (= 1e volwassene):€ 40,00                                                                                          
Per extra volwassene:€ 15,00
Per extra kind tot 18 jaar:€ 10,00

Aanvraag via een Voedselbank Almere erkende hulpverlener

Als u denkt dat u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u zich aanmelden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in uw gezondheidscentrum. De maatschappelijk werkers kennen de exacte criteria voor toelating bij Voedselbankalmere.

Wellicht ook interessant voor jou